Waarom coaching in de natuur?

Waarom coaching in de natuur?

Waaom coaching ijn de natuur met Inside Nature, Usha Henning, natuurcoaching, loopbaanbegeleiding in de natuur en bosbaden

Wat is de meerwaarde van coaching in de natuur?


Nog los van het feit dat het in deze tijd ‘veiliger’ is om in de buitenlucht af te spreken, omdat de kans op besmetting en verspreiding van het/een virus aanzienlijk kleiner is, heeft het coachen in de natuur nog veel meer extra voordelen.


Zo kan het buiten in de natuur zijn en je verbinden met het ritme van de natuur je helpen om weer verbinding te maken met je eigen innerlijke natuur. Daarbij heeft het buiten in de natuur zijn een enorm positief effect op je gezondheid en algemeen welbevinden. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek o.a. dat als we tijd buiten in de natuur doorbrengen:

- de hoeveelheid stresshormoon in ons lichaam direct daalt

- we meer zuurstof opnemen

- alerter zijn

- creatiever kunnen denken

- efficiënter werken 

- je weerstand een enorme boost krijgt


Dit zijn maar enkele van de vele positieve effecten die het buiten in de natuur zijn heeft op ons heeft, maar je ervaart het natuurlijk best zelf... Kom mee op een van onze natuur belevingswandelingen, bosbaden of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.


Tijdens een sessie natuurcoaching richten we ons ook op de psychische en emotionele effecten van de natuur op onze gezondheid. Zo gebruik ik elementen uit de natuur (een steen, boom, blad) als symbool om dilemma’s en gevoelens zichtbaar te maken. Die natuurlijke elementen helpen om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en zo tot inzichten te komen. Ik betrek de natuur dus echt in de behandeling. Vandaar dat ik er de voorkeur aan geef om de (loopbaan)coaching buiten in de natuur te doen. 


Behalve van alles wat de natuur ons biedt, maak ik ook gebruik van systeemopstellingen, visualisaties en creatieve werkvormen. Al naar gelang de behoefte. 


Ik begeleid je graag op ‘een down to earth’-manier om trouw te zijn aan jezelf, meer balans te vinden en in je authentieke kracht te staan. Zo kun je beter keuzes maken vanuit respect voor je eigen waarden en een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie waarbinnen je werkt, je gezin en/of je eigen onderneming.

 
 
 

Ontvang je graag de nieuwsbrief?


Geef dan je naam en email adres aan ons door.

Zo ontvang je maandelijks inspirerende teksten, (reis)ervaringen, aanbiedingen en blijf je op de hoogte van het aanbod van Inside Nature.


Of volg/like de facebookpagina van Inside Nature.