Gratis visualisatie

Geschenk: Innerlijke reis door de natuur

Een waardevol geschenk

Het kan niet altijd zomer zijn! En gelukkig maar, want ookal is niet iedereen blij met de koude donkere maanden in het jaar, de winter nodigt ons wel uit om te verstillen, naar binnen gaan en ons te verbinden met wat daar leeft. De takken van de bomen zijn kaal want ook in de natuur keren planten en dieren hun energie naar binnen, naar hun kern en essentie, vanuit het diepe vertrouwen en ‘weten’ dat het licht en nieuwe leven weer zal komen in het voorjaar. Zoals er verschillende seizoenen zijn in een jaar, zijn deze er ook in ons leven. Er zijn periodes van zomer, herfst, winter en lente in ons hele leven, maar ook in een maand, week en dag. Het is belangrijk om stil te staan bij ons eigen natuurlijke ritme en een balans te vinden tussen deze verschillende seizoenen in onszelf en ons dagelijkse leven.


Deze visualisatie biedt de mogelijkheid om een moment rust te nemen en om terug te gaan naar onze essentie. Om het licht en de warme in onszelf te koesteren en deze ook te delen met onze dierbaren.


Tijdens het luisteren naar deze audio neem ik je mee op een innerlijke reis in de natuur en in jezelf door middel van een visualisatie oefening. 

Het is een moment voor jezelf om te herbronnen, te ontspannen, je te verbinden met je eigen innerlijke natuur.

Hierdoor kun je verrassende inzichten krijgen op thema’s die nu in jouw leven spelen, je eigen behoeftes en stappen die je wil zetten richting toekomst. Je kan meer rust en/of energie ervaren en een diepere verbinding met de natuur om je heen en je eigen innerlijke natuur.

Je maakt tijdens deze visualisatie verbinding met jouw eigen unieke kracht plek, waar je kunt herbronnen en steeds kunt terugkeren wanneer je hier nood aan hebt. Je kunt deze oefening dan ook zo vaak herhalen als je wil.

Enkele tips voor als je deze bijzondere innerlijke reis wil maken:


- Zorg dat je een half uurtje niet gestoord kunt worden.

- Doe de oefening in een confortabele positie: rechtop zittend op een stoel of liggend op een matje of bed.

- Leg pen en papier of potloden binnen handbereik zodat je na de oefening je inzichten en ervaringen kan noteren.

- Probeer vooral je intuïtie te volgen, Laat je niet teveel leiden door je gedachten, ideeën en overtuigingen, maar kijk met een open en rustige blik naar jezelf en de beelden die op komen. 

- Wees mild voor jezelf, geeft het niet meteen op als je niets ziet of voelt, soms heeft het even wat tijd nodig. 

- Als er veel gedachten opkomen, probeer je hier niet tegen te verzetten, maar ga steeds terug met je aandacht naar het gevoel in je lichaam.

- Houd al je zintuigen open, niet iedereen is visueel ingesteld, Misschien zie je niet veel, maar hoor, ruik of voel je wel iets. Concentreer je daar dan op.

- Probeer niets te verwachten, maar je open te stellen voor wat er komt, Misschien kun je het beeld of gevoel niet meteen plaatsen, maar geef het wat tijd. Zo sta je open voor de schoonheid en inzichten die de natuur en eigen onderbuwuste je kan bieden en zul je ook dichter bij je eigen innerlijke natuur en essentie komen. 

- Doe vooral niet te hard je best, maar ontspan en geniet van dit moment voor jezelf.  Op het moment dat we teveel ons best doen, schiet je in een verkramping en is het moeilijk om nieuwe inzichten toe te laten. Dus geniet van de ontspanning en sta open voor je eigen innerlijke wijsheid.


Mooie innerlijke reis gewenst!

Usha


Deel je ervaringen:


Ik vind het heel fijn om je ervaringen en inzichten achteraf te horen, en misschien heb je ook vragen.

Voel je vrij om je ervaringen te delen op mijn FB pagina https://www.facebook.com/insidenature.be of in een persoonlijk bericht (messenger) of via email.


Smaakt het naar meer?


Deze oefening is een kleine kennismaking, Heb je een specifieke vraag of thema dat je bezighoudt, dan kun je natuurlijk ook bij me terecht voor een individueel coachingstraject (prive of loopbaangericht). 

Hierbij kan ik je beter en specifieker begeleiden in wat op dit moment belangrijk voor jou is en zullen je inzichten en ervaringen nog meer afgestemd zijn op jouw persoonlijke vragen en behoefte. 


Heb je vragen over mijn trajecten, natuurcoaching of loopbaanbegeleiding? Of nood aan een kort persoonlijk gesprek?

Ik ontvang graag de gratis visualisatie:

 
 
 

* Door het invullen van mijn emailadres meld ik me ook aan om op hoogte te blijven van het aanbod van Inside Nature.


Ik houd net zo min van spam als jij, dus wees gerust, ik zal je niet overladen met berichten. Daarbij kun je je op elk moment weer uitschrijven van deze mailinglijst met maandelijkse nieuwsbrief.