Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Take my hand, we will walk, we will only walk, we will enjoy our walk without thinking of arriving anywhere.

Thich Nhat Hanh


Lieve mensen, 

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie al kunnen genieten van de zomer? Vinden jullie de weg naar de natuur in deze wonderlijke en soms ook beperkende tijden? 

Wij waren met ons gezinnetje een paar dagen aan zee. We hebben gezwommen in de golven, en ons ingegraven in het zand. Het gevoel van het plakkende zout op je lichaam na een frisse duik in de zee en je tintelende schrale huid van een dag in de zon, geeft mij altijd een heerlijk ontspannen vakantie en zomer gevoel.


Over zand en zon gesproken: Vorige week verscheen ook het artikel over de helende werking van wandelen en in de natuur zijn, en mijn persoonlijke ervaringen over het leven in de woestijn van Egypte in het prachtige Still Magazine. 

Wil je het ook lezen en je even meereizen in een totaal andere wereld? Kijk op mijn website of vraag het gratis magazine aan: https://insidenature.be/blog/interview-still-magazine.html


De gratis en vrijblijvende Corona optie op onze woestijnreizen blijft gelden. 

 

Kleinschalig festival in Gent


Op 11 juli gaf ik een natuurbelevings workshop met prachtige live muziek in een tuin met oude bomen. Dit was tijdens de kleinschalige try out van het Inside Outside festival in Gent. Een initiatief van Claudia en Raguel. Het was een groot succes en dus zeker voor herhaling vatbaar. 

Op 30 augustus maken we weer een kleine reis van binnen naar buiten met yoga, natuurbeleving, yogadance, livemuziek en Estatic Dance op een prachtige locatie aan de rivier, vlakbij Gent. En dit keer voorzien we ook kinderanimatie en een overheerlijke vegetarische maaltijd. Het is een kleine groep, in de buitenlucht en natuurlijk houden we rekening met de corona maatregelen. Wandelingen


Een andere manier om eens kennis te maken met natuurcoaching is tijdens de Inside Nature wandelingen. De nieuwe data voor deze zomer staan online: https://insidenature.be/coaching/wandelen.html


Geniet jij ook zo van in stilte in de natuur zijn? Wil je nog dieper ervaren welke positieve invloed de natuur op jou heeft: fysiek, mentaal en emotioneel? Even herbronnen en meer verbinding krijgen met je eigen natuurlijke ritme en je authentieke kracht. 

Of op een ontspannen en speelse manier het bos verkennen met je gezin? We zetten alle zintuigen open en ruiken, zien, proeven en voelen de natuur. We nemen hazen paadjes en sluipweggetjes en volgen de geluiden en dieren in het bos tijdens deze avontuurlijke en magische wandeling. 

Kom mee op een van de Inside nature wandelingen! Alleen, met een vriend(in) of met het hele gezin. We wandelen in stilte en ik nodig je uit om je nog meer te verbinden met de natuur om je heen en met jezelf door middel van verschillende (natuurcoachings) oefeningen.

Aanmelden kan alleen via het inschrijfformulier op de website.

Data:

  • Zondagochtend 2 augustus VOOR OUDERS EN KINDEREN in het Gentbos
  • Zondagochtend 9 augustus voor volwassenen in het Makegemse Bos
  • Vrijdagavond 14 augustus voor volwassenen in het Brakelbos


Vanzelfsprekend houden we ons aan de corona maatregelen. 


Heb je een specifieke vraag of thema dat je bezighoudt, dan kun je natuurlijk ook bij me terecht voor een individueel coachingstraject. (werk of prive)

 

Of boek een GRATIS telefonisch kennismakingsgesprek. 


Individuele natuurcoaching en loopbaanbegeleiding 


Is het hoog tijd om een andere richting in te slaan in je loopbaan of verlang je naar meer evenwicht tussen werk en privé? 

Ik begeleid je graag d.m.v. een persoonlijke coaching in de natuur

Regio Merelbeke, Gent, Zwalm, Zottegem, Brakel, Oosterzele. 

Word je liever begeleid vanaf je eigen plek (in je tuin of natuur in je buurt) dan kan dat via een online/ telefonisch natuurcoaching. 


Voor alle werkgerelateerde vragen is online en live loopbaanbegeleiding in de natuur mogelijk met voordelige VDAB loopbaancheques. (10 euro per uur) Let op: ook voor zelfstandigen en tijdelijk economisch werklozen.


Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!
Waarom coaching  IN DE NATUUR? 


Nog los van het feit dat het in deze tijd ‘veiliger’ is om in de buitenlucht af te spreken, omdat de kans op besmetting en verspreiding van het virus aanzienlijk kleiner is, heeft het coachen in de natuur nog veel meer extra voordelen. Zo kan het buiten in de natuur zijn en je verbinden met het ritme van de natuur je helpen om weer verbinding te maken met je eigen innerlijke natuur. Daarbij heeft het buiten in de natuur zijn een enorm positief effect op je gezondheid en algemeen welbevinden. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek o.a. dat de hoeveelheid stresshormoon in ons lichaam direct daalt, we meer zuurstof opnemen, alerter zijn, creatiever kunnen denken en efficiënter werken als we tijd buiten in de natuur doorbrengen. Ook geeft het in de natuur zijn je weerstand een enorme boost. Dit zijn maar enkele van de vele positieve effecten die het buiten in de natuur zijn heeft op ons heeft, maar je ervaart het natuurlijk best zelf...

Tijdens de natuurcoaching richten we ons ook op de psychische en emotionele effecten van de natuur op onze gezondheid. Zo gebruik ik elementen uit de natuur (een steen, boom, blad) als symbool om dilemma’s en gevoelens zichtbaar te maken. Die natuurlijke elementen helpen om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en zo tot inzichten te komen. Ik betrek de natuur dus echt in de behandeling. Vandaar dat ik er de voorkeur aan geef om (een gedeelte van) de (loopbaan)coaching buiten in de natuur te doen. 

Behalve van alles wat de natuur ons biedt, maak ik ook gebruik van systeemopstellingen, visualisaties en creatieve werkvormen. Al naar gelang de behoefte. 

Ik begeleid je graag op ‘een down to earth’-manier om trouw te zijn aan jezelf, meer balans te vinden en in je authentieke kracht te staan. Zo kun je beter keuzes maken vanuit respect voor je eigen waarden en een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie waarbinnen je werkt, je gezin en/of je eigen onderneming.


Warme groeten, 

Usha Charlot Henning


Delen is fijn!  

Super fijn als je mensen die ook mogelijks geïnteresseerd zijn uitnodigt om zich aan te melden voor de nieuwsbrief via mijn website. 

Volg/Like me ook via Facebook 


Je ontvangt deze email omdat je in mijn adressenbestand staat en hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van mijn activiteiten en/of je hebt ingeschreven via de website van Inside Nature.

Mocht je geen interesse (meer) hebben, laat het me dan zeker weten: 


Uitschrijven 

Ontvang je graag de nieuwsbrief?


Geef dan je naam en email adres aan ons door. Zo ontvang je maandelijks inspirerende teksten, (reis)ervaringen, aanbiedingen en blijf je op de hoogte van het aanbod van Inside Nature.Of volg/like de facebookpagina van Inside Nature.